Dezinfectarea apei cu ozon

Bacterii ( legionella, pseudomonas, etc) si virusii din apele spitalicesti

Legionella este raspandita in atmosfera in ambient hidric si indeosebi in conductele de apa calda sanitara si in interfetele transferurilor de caldura din instalatiile de climatizare.Astfel incat doua sunt locatiile cele mai expuse riscului:
1) spitalele si toate complexele de ingrijire si asistenta, cum ar fi: azile, case de tratament, centre termale, piscine, etc.
2) toate acele structuri care aduna un numar considerabil de persoane, cum ar fi: hoteluri, campinguri, sate de vacanta, locuri de recreatie, unde oaspetii se expun unui risc colectiv.Exista probe sigure ca legionella p. are capacitatea sa se inmulteasca in apa (in special in cea calda) sistemelor de distributie a apei potabile, atat de mari dimensiuni (hoteluri, spitale, etc) cat si de mici dimensiuni (la nivelul locuintelor private) deoarece rezista la tratamentele traditionale ( soc termic, hiperclorinare). Pentru a optimiza dezinfectarea apei, se introduce ozonul care dezvolta o actiune bactericida si fungicida absoluta si documentata de o bogata bibliografie stiintifica.

 

member login

 

Articole