Prezentare asociatie

In anul 1980 Uniunea Societatilor de Stiinte Medicale aproba infiintarea unui cerc de ozonoterapie in cadrul Sectiei de Medicina Generala din Cluj , avand ca secretar pe domnul doctor Adrian BLAJ si ca presedinte pe dr. Pitea Petru .

Asociatia "S.S.R.O.O.T." a fost infiintata in decembrie 2007, capatand personalitate juridica in februarie 2008.
Este membra cu drepturi depline a Asociatiei Medicale Romane ( A.M.R.),  a International Ozone Associations (I.O.A.) , Federatiei Internationale de Oxigen - Ozono - Terapie ( F.I.O.O.T.),  World Federation of Oxygen - Ozone Therapy (W.F.O.T.) si a Societatii Europene de Ozono Terapie (S.E.O.T.) .

Asociatia este membru fondator al Intenational Medical Ozone Federation ( I.M.E.O.F.)

Membri fondatori :

dr.  Stefan Tiron
Prof. Univ. Dr. Dan-Florin Ungureanu
Prof.dr. Marianno Franzini
dr. Radu Dop
dr. Vicenzo Simonetti
dr. Mario Scarlata
dr. Dinu Petru
dr. Lidia Rajnoveanu
dr. Rasvan Constantinescu
dr.
Iulian Garban

Activitate stiintifica :

In 2008 si 2009 a fost organizat Cursul post-universitar de perfectionare in  Oxigen Ozono Terapie , curs efectuat in parteneriat cu Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii "Titu Maiorescu" din Bucuresti.

Din 2010 Cursul a devenit Curs Postuniversitar International de Perfectionare in Oxigen Ozono Terapie , avand pana in prezent cursanti medici din Anglia, Franta, Siria, Republica Moldova, Iordania, Irak, Egipt, Yemen, Sudan, Venezuela , Tunisia , Liban .
 Recunoasterea deplina a calitatii scolii romane de ozonoterapie s-a concretizat prin invitarea participarii la International Meeting Schools of Ozone Therapy organizate la Royal National Academy of Medicine in Madrid (3-4 June 2010). Tari participante : Germania, Cuba, Spania, Rusia, Italia, Romania, S.U.A. , Egipt, Ucraina . http://congreso.aepromo.org/ingles/ponencias.html

Primul an de activitate a asociatiei a adus si recunoasterea stiintifica internationala, prin prezentarea de lucrari cu ocazia participarii la primul Congres mondial al F.I.O.O.T. desfasurat in 16 - 18 octombrie in Mexic , precum si la primul Cogres al S.E.O.T. si a celui de-al doilea Congres W.F.O.T. desfasurate la Madrid in perioada 4 - 6 decembrie 2008 .
In octombrie 2009 Asociatia a fost reprezenta prin presedintele acesteia , dr Stefan TIRON, la al II-lea Congres IBEROAMERICAN de Oxigen-Ozonoterapie organizat de SEOT ( Societatea Spaniola de Ozonoterapie) la Marbella, Spania.

Scopul Asociatiei :
- sa contribuie la dezvoltarea stiintifica a oxigen-ozono-terapiei, precum si la aplicarea sa;
- sa-i reprezinte prin intermediul propriilor organe pe asociatii medici care practica oxigen-ozono-terapia;
- organizarea de dezbateri si de studii in vederea dezvoltarii profesiei si practicii medicale;
- promovarea si intretinerea colaborarii in plan stiintific si practic cu alte asociatii, fundatii cu obiect de activitate    asemanator, din tara si din strainatate;
- sa colaboreze cu structuri publice si private in scopul realizarii unei promovari practice, de studiu si cercetare a oxigen-ozono-terapiei;
- sa colaboreze cu institutiile de invatamant superior in scopuri didactice, stiintifice si a cercetarii fundamentale si aplicative.

Principalele obiective ale Asociatiei sunt :

a) organizarea de activitati stiintifice si culturale : congrese, dezbateri, conferinte, seminarii;
b) organizarea de cursuri de formare : cursuri postuniversitate, de specializare, de perfectionare si atestare de studii complementare;
c) organizarea de activitati editoriale : publicarea unui buletin oficial, publicarea de lucrari de la congrese, deminarii, precum si de studii si de cercetari realizate ; crearea de pagina electronica si reviste de specialitate;
d) asigurarea conditiilor de recunoastere, dezvoltare, formare si asigurare a calitatii aplicarii acestor terapii specifice;
e) sa faca demersurile necesare pentru asigurarea accesului la ingrijiri medicale prin finantare de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate;
f) acordarea de ingrijiri la domiciliul bolnavilor, asistenta medicala ambulatorie, in institutii spitalicesti;
g) infiintarea de cabinete, centre medicale, laboratoare de analize medicale;

Parteneriate cu Institutii medicale publice :

Pentru ca un numar cat mai mare de pacienti sa poata beneficia de tratament,  Asociatia a pus la dispozitia spitalelor din Bucuresti, in mog gratuit , aparatura necesara efectuarii de tratamente cu ozon .
Astfel , in Bucuresti beneficiaza sau au beneficiat de acest tratament pacienti ai Institutului National de recuperare balneo fizioterapie ( dna .prof. dr. Nica ) , Spitalul Militar Central - sectia Ortopedie ( dr. Ionut Codoreanu) , Institutul National de Medicina Aeronautica si Spatiala , prof. dr. Balanescu ( Oncologie )

member login

Articole